Ekološki kampovi

Većina aktivnosti i projekata koje realizuje Vojvođanska zelena inicijativa se odvija u prirodi (na terenu) što podrazumeva kraća ili duža putovanja.

Ekološki kampovi u organizaciji Vojvođanske zelene inicijative se održavaju širom Vojvodine (Fruška gora, Vršački breg, Osovlje), a od 2002. godine se održava ekološki radni kamp u Krivaji kod Bačke Topole, radi uređenja i održavanja Starog parka (zaštićeno prirodno dobro) s ciljem da mladi osmišljeno i svrsishodno provode slobodno vreme, kroz rad i ekološku edukaciju.

U toku kampova, organizujemo ekološke, likovne, dramske, muzičke i novinarske radionice kao i debate na teme iz zaštite životne sredine.

Takođe, organizujemo eko kampove za novinare koji za cilj imaju da kod novinara probude interesovanje za teme iz oblasti zaštite životne sredine, zatim da ih ohrabre na aktivan i angažovan odnos ili istraživačko novinarstvo kako bi kompetentno pratili aktuelne ekološke teme. Želimo da pošaljemo poruku o potrebi neformalnog obrazovanja i svakodnevnog sticanja novih znanja i informacija, naročito kod novinara čija je uloga veoma značajna u formiranju mišljenja javnog mnenja.