Mediji o nama

Ograda i privatno obezbeđenje za podsmeh
Izvor: Serbian cafe

Podno Ledinačkog jezera, kod izvora Zvečan, za vikend je upriličen performans "Ograda je OK! Samo nam se boja ne sviđa". Cilj performansa je bio da se ismeje postavljanje ograde i privatnog obezbeđenja na Ledinačkom jezeru i ukaže na apsurdnost zabrane pristupa građanima na teritoriju koja pripada Nacionalnom parku "Fruška gora".

Performans je bio veoma uspešan, a nama je cilj da, prosto, nema ograde, da nema ovog neprirodnog stanja. Na više punktova su se prikupljali potpisi za očuvanje Ledinačkog jezera. Ono što je veoma bitno jeste da nije bilo incidenata, skup smo prijavili, tako da je sve vreme bila prisutna policija – izjavila je za naš list predsednica Vojvođanske zelene inicijative Ruža Helać. Program je, po svemu sudeći, bio interesantan i osmišljen, tako da su se i učesnici Fruškogorskog maratona koji su prolazili ovom stazom zaustavljali kako bi odgledali neku od "tačaka". Naokolo su se mogle videti poruke "Prodajemo ograde", "Na rate za domaće izdajnike", "S popustom za strane investitore", "Nikad dosta ograda", "Ograđujemo se od ograda"... U ovom performansu učestvovali su novinari, brejkdens grupe, trbušne plesačice, grafit mejkeri, Udruženje eko-novinara "Eko-vest", ekolozi i stručnjaci za oblast zaštite životne sredine, mr Oliver Fojkar, mr Gordana Brun, volonteri Vojvođanske zelene inicijative, mladi iz Bačke Palanke, slikar Željko Savić, fotoreporter Miloš Ćirković s mini-izložbom fotografija Ledinačkog jezera, glumci, književnici... Volonteri Zelene patrole koji su sakupljali potpise za očuvanje Ledinačkog jezera samo u subotu prikupili su preko dve hiljade potpisa. Performans je organizovala Vojvođanska zelena inicijativa u saradnji sa stanovnicima Starih Ledinaca. Ova organizacija deluje s namerom ekološke edukacije i informisanja mladih, novinara i ostalih gađana iz oblasti zaštite životne sredine, kako bi se podigao nivo ekološke svesti i osećaj odgovornosti za stanje životne sredine.

Prikaži / Sakrij ostatak teksta

Ograda je OK! Samo nam se boja ne sviđa!
Izvor: Radio 021

U okviru Fruškogorskog maratona, Vojvodjanska zelena inicijativa u subotu u podnožju Ledinačkog jezera organizuje performans "Ograda je OK! Samo nam se boja ne sviđa". Cilj akcije je da ismeje postavljanje ograde i privatnog obezbeđenja na Ledinačkom jezeru i ukaže na apsurdnost zabrane pristupa građanima Nacionalnom parku Fruška Gora, navodi za 021 Ruža Helać iz Zelene inicijative.

U programu učestvuju brejkdens grupe, trbušni plesači, grafit mejkeri, ekolozi i stručnjaci za oblast zaštite životne sredine, volonteri Vojvođanske zelene inicijative, Omladinska muzička grupa iz Bačke Palanke, ilustratori, slikari, glumci, udruženje Eko novinara. Multimedijalni performans "Ograda je OK" organizuje se u saradnji sa stanovnicima Starih Ledinaca u subotu od 10 do 17 h kod izvora Zvečan, nedaleko od Ledinačkog jezera. Tom prilikom volonteri Zelene patrole će sakupljati potpise za očuvanje Ledinačkog jezera, a peticija se organizuje i na startu i tokom Fruškogorskog maratona. Do sada je prikupljeno skoro 2.500 potpisa Novosadjana koji se zalažu za očuvanje Ledinačkog jezera, a za sazivanje vanredne sednice Skupštine Vojvodine na kojoj će se raspravljati o problemu ovom problemu neophodno je da peticiju potpiše 7.000 gradjana.

Prikaži / Sakrij ostatak teksta

Održan performans "Ograda je OK! Samo nam se boja ne sviđa!"
Izvor: Mreža

U subotu, 28. aprila ispred ograde Ledinačkog jezera održan je performans "Ograda je OK! Samo nam se boja ne svidja". Performans su organizovali "Vojvođanska zelena inicijativa" i građani Ledinaca.

Sacuvajmo Ledinačko jezero!
Namera bloga koji je pred vama je informisanje javnosti o mogućnosti zaštite Ledinačkog jezera, Nacionalni park "Fruška gora". Blog je osnovan sa ciljem da udruži sve zagovornike zaštite ovog fruškogorskog bisera na zajedničkim akitvnostima zaštite jezera. Blog je rezultat inicijative Radomira Delića, meštana Ledinaca i Zelene mreže Vojvodine. Molimo sve zainteresovane za podršku zaštite i praćenja daljeg dešavanja oko zaštite da nam ostave svoje kontakte.

Organizacije koje su podrzale zastitu Ledinackog jezera:

  • G17+/li>
  • Društvo za zaštitu Durmitora - Žabljak, Crna Gora
  • Asocijacijaza napredna istraživanja
  • Lokalna Agenda 21 za Kostolac
  • Zelena mreza Vojvodine

PISMO PODRSKE - Lokalna Agenda 21 za Kostolac

Dragi meštani sela Lednici! Lokalna Agenda 21 za Kostolac – Opština iz Kostolca osnovana je upravo zbog sličnih razloga koji i Vas muče u Ledniku. I mi smo rudarski kraj Kostolački ugljeni basen, i naše iskustvo sa pojedinim lobijem EPS-a je ogromno. Naš rad, delovanje, istupanje i nastupanje na raznim skupovima, svodi se na logičan izbor – očuvanje životnog ambijenta, a samim tim i ljudskog zdravlja. Apsolutno smo na vašaoj strani, jer Vox populi mora konačno da se čuje i ispoštuje. Srbiji je dosta raznih kamenoloma, jalovina i „industrijskih pustinja“! Nama treba zdrav razum, razboritost, pamet koja zna da prepozna pravi interes njenih žitelja i put kako sve to realizovati. Sigurno to nije „rasprodaja“ nacionalnih parkova, uvođenje prljave tehnologije za “šaku dolara“, stvaranje okruženja i miljea koje nas kontaminiraju i u mentalnom i u duhovnom smislu, a uz to bitno narušavaju zdravlje i degradiraju životni prostor koji je jedinstvena celina i zove se Srbija. Frušku Goru treba odbraniti i sačuvati u ime građana koji žive na njoj i u ime njene lepote kao i namernika koji je vole i posećuju. Naš glas je glas razuma i neizmerne podrške danas meštanima Lednika i Zelenoj mreži Vojvodine, a uvek i zauvek za zdravu, naprednu, ekološku društvenu zajednicu u kojoj caruje razum i pamet! Sa rudarskim pozdravom S r e ć n o ! do konačne pobede. Siniša Radinović, generalni sekretar Lokalne Agende 21 za Kostolac, Rudarska, 11/1 12208 KOSTOLAC

Prikaži / Sakrij ostatak teksta

Ograda i privatno obezbeđenje za podsmeh
Izvor: Građanski list

Podno Ledinačkog jezera, kod izvora Zvečan, za vikend je upriličen performans "Ograda je OK! Samo nam se boja ne sviđa". Cilj performansa je bio da se ismeje postavljanje ograde i privatnog obezbeđenja na Ledinačkom jezeru i ukaže na apsurdnost zabrane pristupa građanima na teritoriju koja pripada Nacionalnom parku "Fruška gora".

– Performans je bio veoma uspešan, a nama je cilj da, prosto, nema ograde, da nema ovog neprirodnog stanja. Na više punktova su se prikupljali potpisi za očuvanje Ledinačkog jezera. Ono što je veoma bitno jeste da nije bilo incidenata, skup smo prijavili, tako da je sve vreme bila prisutna policija – izjavila je za naš list predsednica Vojvođanske zelene inicijative Ruža Helać.

Program je, po svemu sudeći, bio interesantan i osmišljen, tako da su se i učesnici Fruškogorskog maratona koji su prolazili ovom stazom zaustavljali kako bi odgledali neku od "tačaka". Naokolo su se mogle videti poruke "Prodajemo ograde", "Na rate za domaće izdajnike", "S popustom za strane investitore", "Nikad dosta ograda", "Ograđujemo se od ograda"...

U ovom performansu učestvovali su novinari, brejkdens grupe, trbušne plesačice, grafit mejkeri, Udruženje eko-novinara "Eko-vest", ekolozi i stručnjaci za oblast zaštite životne sredine, mr Oliver Fojkar, mr Gordana Brun, volonteri Vojvođanske zelene inicijative, mladi iz Bačke Palanke, slikar Željko Savić, fotoreporter Miloš Ćirković s mini-izložbom fotografija Ledinačkog jezera, glumci, književnici... Volonteri Zelene patrole koji su sakupljali potpise za očuvanje Ledinačkog jezera samo u subotu prikupili su preko dve hiljade potpisa.

Performans je organizovala Vojvođanska zelena inicijativa u saradnji sa stanovnicima Starih Ledinaca. Ova organizacija deluje s namerom ekološke edukacije i informisanja mladih, novinara i ostalih gađana iz oblasti zaštite životne sredine, kako bi se podigao nivo ekološke svesti i osećaj odgovornosti za stanje životne sredine.

Prikaži / Sakrij ostatak teksta

Ograda je OK! Samo nam se boja ne sviđa!
Izvor: Glas javnosti

U okviru Fruškogorskog maratona, Vojvodjanska zelena inicijativa u subotu u podnožju Ledinačkog jezera organizuje performans "Ograda je OK! Samo nam se boja ne sviđa".

Cilj akcije je da ismeje postavljanje ograde i privatnog obezbeđenja na Ledinačkom jezeru i ukaže na apsurdnost zabrane pristupa građanima Nacionalnom parku Fruška Gora, navodi za 021 Ruža Helać iz Zelene inicijative. U programu učestvuju brejkdens grupe, trbušni plesači, grafit mejkeri, ekolozi i stručnjaci za oblast zaštite životne sredine, volonteri Vojvođanske zelene inicijative, Omladinska muzička grupa iz Bačke Palanke, ilustratori, slikari, glumci, udruženje Eko novinara. Multimedijalni performans "Ograda je OK" organizuje se u saradnji sa stanovnicima Starih Ledinaca u subotu od 10 do 17 h kod izvora Zvečan, nedaleko od Ledinačkog jezera. Tom prilikom volonteri Zelene patrole će sakupljati potpise za očuvanje Ledinačkog jezera, a peticija se organizuje i na startu i tokom Fruškogorskog maratona. Do sada je prikupljeno skoro 2.500 potpisa Novosadjana koji se zalažu za očuvanje Ledinačkog jezera, a za sazivanje vanredne sednice Skupštine Vojvodine na kojoj će se raspravljati o problemu ovom problemu neophodno je da peticiju potpiše 7.000 gradjana.

Prikaži / Sakrij ostatak teksta

2000 potpisa za očuvanje Ledinačkog jezera
Izvor: Eko-NEC

Na Fruškogorskom maratonu 28. aprila ove godine Vojvođanska zelena inicijativa je u saradnji sa stanovnicima Starih Ledinaca u podnožju Ledinačkog jezera, kod izvora Zvečan, organizovala performans pod nazivom "Ograda je ok!" i pri tom prikupila 2000 potpisa za očuvanje ovog jezera koje pripada Nacionalnom parku Fruška gora.

“Cilj performansa je bio da ismeje postavljanje ograde i privatnog obezbeđenja na Ledinačkom jezeru i ukaže na apsurdnost zabrane pristupa građanima na teritoriju koja pripada Nacionalnom parku Fruška Gora. Moto ovog multimedijalnog performansa je ,Ograda je OK! samo nam se boja ne sviđa”,izjavila je Ruža Helać,predsednica Vojvodjanske zelene inicijative.

Na ovom performansu su učestvovali novinari, Brejkdens grupe (WNN, Tatatula), trbušni ples (Boogie Company), brejkeri (Majti femili), grafit mejkeri, Udruženje eko novinara Eko vest, zatim ekolozi i stručnjaci za oblast zaštite životne sredine, mr Oliver Fojkar (Zavod za zaštitu prirode Srbije, Akademsko udruženje za za zaštitu životne sredine), mr Gordana Brun (autor udžbenika Čuvari prirode, Udruženje građana Škola za opstanak), volonteri Vojvođanske zelene inicijative, mladi iz Bačke Palanke (Festival ekološkog pozorošta za decu, umetnici (ilustrator Mihaly Molnar Medeyeri – mini izložba ilustracija na problematiku oko Ledinačkog jezera; slikar Željko Savić iz Ars akademije, tehnika body art; fotoreporter Miloš Ćirković – mini išložba fotografija Ledinačkog jezera, slikari, glumci, književnici, volonteri Zelene patrole.

Prikaži / Sakrij ostatak teksta

Performans "Ograda je OK! Samo nam se boja ne sviđa!
Izvor: Danas

NVO "Vojvođanska zelena inicijativa" je učestvovala na Fruškogorskom maratonu 28. aprila 2007. godine tako što je organizovala performans pod nazivom Ograda je OK u podnožju Ledinačkog jezera, kod izvora Zvečan, u saradnji sa stanovnicima Starih Ledinaca.

Cilj performansa je bio da ismeje postavljanje ograde i privatnog obezbeđenja na Ledinačkom jezeru i ukaže na apsurdnost zabrane pristupa građanima na teritoriju koja pripada Nacionalnom parku Fruška Gora. Moto ovog multimedijalnog performansa je Ograda je OK! samo nam se boja ne sviđa.

- Cilj performansa je bio da ismeje postavljanje ograde i privatnog obezbeđenja na Ledinačkom jezeru i ukaže na apsurdnost zabrane pristupa građanima na teritoriju koja pripada Nacionalnom parku Fruška Gora. Moto ovog multimedijalnog performansa je "Ograda je OK! samo nam se boja ne sviđa",izjavila je Ruža Helać, predsednica Vojvodjanske zelene inicijative.

Na ovom performansu su učestvovali novinari, Brejkdens grupe (WNN, Tatatula), trbušni ples (Boogie Company), brejkeri (Majti femili), grafit mejkeri, Udruženje eko novinara Eko vest, zatim ekolozi i stručnjaci za oblast zaštite životne sredine, mr Oliver Fojkar (Zavod za zaštitu prirode Srbije, Akademsko udruženje za za zaštitu životne sredine), mr Gordana Brun (autor udžbenika Čuvari prirode, Udruženje građana Škola za opstanak), volonteri Vojvođanske zelene inicijative, mladi iz Bačke Palanke (Festival ekološkog pozorošta za decu, umetnici (ilustrator Mihaly Molnar Medeyeri – mini izložba ilustracija na problematiku oko Ledinačkog jezera; slikar Željko Savić iz Ars akademije, tehnika body art; fotoreporter Miloš Ćirković – mini išložba fotografija Ledinačkog jezera, slikari, glumci, književnici, volonteri Zelene patrole.

Prikaži / Sakrij ostatak teksta